Over mij

'Badess heet niet voor niets Badess'

Jij bent dus benieuwd wat voor ‘vlees’ je in de kuip hebt? Kan ik me goed voorstellen! Daarom heb ik op deze pagina de tijd genomen om bijna 30 jaar levenservaring samen te vatten in één stukje platte tekst. En heb je na het lezen van dit betoog over mijzelf nog vragen? Stuur me dan gerust een berichtje via het contactformulier.

Het leek mij gemakkelijk om te beginnen met mezelf omschrijven in een stuk of 5 van die kale, lege, nietszeggende (of beter gezegd voor iedereen iets anders zeggende) kernbegrippen. Ik verklap alvast: Ik. Krijg. Het. Niet. Voor. Elkaar. Daarom een verkorte omschrijving van mijn ‘levenspad’ en hoe ik terecht ben gekomen waar ik nu sta.

Één van de eerste zinnen die ze uitsprak was: 'Zeffus doen!'. - Opa

Al van jongs af aan ben ik een echte ‘regeltante’ met een groot hart voor mens en dier. Dat uitte zich in dat ik altijd overal in, op en aan zat (aldus, mijn familie). Ik beoefende allerlei verschillende sporten, had meerdere keren de hoofdrol in een musical, vond het geen probleem om als eerste mijn spreekbeurt te geven en richtte op achtjarige leeftijd met vriendinnetjes de ‘dierenreddersclub’ op. De club had zelfs een boek in geheimschrift zodat eventuele concurrenten onze ‘strategie’ niet konden stelen 😉

Na de middelbare school periode besloot ik net als ieder ander voltijd te gaan studeren. Dit volledig tegen mijn zin in. Ik kon namelijk niet wachten om het ‘werkende leven’ te betreden. Praktijkervaring opdoen, handen uit de mouwen en écht aan de slag. Achteraf gezien is het daarom logisch dat ik na een paar weken fulltime studeren besloot te stoppen met de studie en mij uit te schrijven. 

Na een paar maanden fulltime in een kledingwinkel werken (wat overigens erg leuk was) miste ik een stukje uitdaging in mijn leven. Solliciteren op droomfuncties zonder opleiding of ervaring was voor mijn 18 jarige ik een zware dopper. Dat deed mij besluiten toch een opleiding af te wilde ronden. Ik ging om mij heen kijken en startte (tegen alle adviezen in) met een deeltijd opleiding Communicatie aan de Hogeschool in Breda. Tegen alle adviezen in zeg ik, omdat deeltijd opleidingen vaak gevolgd worden door de ‘meer volwassenen’ (lees: de gemiddelde leeftijd in de klas was ergens in de 30) studenten. Één dag per week worden er lessen gegeven van 14:40-21:45 en de rest van de week wordt verwacht dat studenten thuis studeren (naast een verplichte baan van minimaal 20 uur per week). De totale studie duurt net als een voltijd studie 4 jaar. 

Ik ben een tikkeltje eigenwijs en ga altijd recht op mijn doel af. Zelfs als dat met een aantal omwegen moet.

Ik vond het heerlijk om op deze manier te studeren! Lekker veel vrijheid, volledig verantwoordelijk voor mijn eigen tijdsindeling en tegelijk de kans om heel veel praktijkervaring opdoen. Die praktijkervaring deed ik op bij energieleverancier Greechoice. Ik startte daar als medewerker op de klantenservice, groeide snel door richting de afdeling ‘planning’ (later WFM) en werd uiteindelijk als onderdeel van team personeelszaken interne trainer van de klantenservice en hoofd van de activiteitencommissie (personeelsvereniging).

Naar aanleiding van een opdracht voor het vak marketing schreef ik een marketingplan en bouwde ik mijn allereerste WordPress website. Omdat ik wist dat ik met het bedachte concept een groot aantal mensen kon helpen besloot ik de website te lanceren: ‘Chihuahuauitjes.nl’ was geboren. 

Chihuhauauitjes is een website speciaal voor chihuahua baasjes. In de basis is deze website een platform waarop informatie over elk chihuahua evenement in Nederland te vinden is. De website werd enorm goed ontvangen door chihuahua baasjes en om mijn bereik te vergroten ging ik mij verder verdiepen in het concept ‘online marketing’. Ik zette mijn eerste marketingacties op en verslond dagelijks bergen informatie over marketing. Ik vond dat zo’n mooi vak dat ik mij na het behalen van mijn communicatie diploma ook op het werkgebied bezig wilde gaan houden met online marketing. Ik trok de stoute schoenen aan en via online ondernemer Eelco de Boer kwam ik terecht bij Tonny Loorbach van IMU B.V.; één van de grootste partijen als het gaat om online marketing en SEO. 

Bij de IMU heb ik de kans gekregen mezelf enorm te ontwikkelen op het gebied van online marketing, SEO en ondernemen. Dagelijks hielp ik ondernemers bij het uitbouwen van hun online business en bouwde ik mee aan één van de grootste ondernemers platforms van Nederland: de IMU community. Ook kon ik daar aan de slag met tweede liefde, het organiseren van evenementen. Ik organiseerde masterminds, online trainingen, offline trainingen, zorgde voor de leukste teamuitjes en was verantwoordelijk voor de organisatie van mijn persoonlijke favoriet: het Internet Marketing event. Dit evenement trok zo’n 300 bezoekers en had gastsprekers als Sanny Verhoeven, Marco Derksen en Albert Sonnevelt.

Als je doet wat je altijd deed dan krijg je wat je altijd kreeg. Mijn favoriete quote 🙂

Halverwege 2018 besloot ik de stoute schoenen aan te trekken, een ´badass´ beslissing te nemen en mijn dromen achterna te gaan: ‘werktijd’ inruilen voor ‘leef-tijd’. Leg je de link? Badass + Ester = Badess 😉 

Het ondernemerschap geeft de vrijheid om mijn dagen in te plannen zoals dat voor mij het beste werkt. Daarnaast kan ik nu ook 100% bezig zijn met zaken waar ik de meeste energie van krijg. 

In het dagelijks leven focus ik mij inmiddels op 5 grote zaken:

– Het chihuahua imperium (inmiddels uitgebreid met een webshop en online ledenomgeving)

– Het evenementen bureau (focus op de organisatie van teamuitjes en bedrijfsevenementen)

– Badess Online marketing en communicatie (ondernemers helpen met hun online business)

– Het trainen voor de 1/4 triathlon in september

– Tijd met familie, vrienden en mijn hondje Bruce

Meer weten of contact met mij opnemen? Dat kan hier.